ONVERSTANDIGE AARDBEIEN

Een restje karamelsaus in de vriezer was mijn redding toen ik geen puf meer had om voor een gaste een dessert te maken.

De verse aardbeien deed ik met kroontjes en al in een kom en het sausje warmde ik op in de magnetron. Samen doopten we de aardbeien in de saus tot de kom leeg was. “Wat onverstandig”, zuchtte mijn vriendin, “en veel te lekker”.

Voor 4 personen

1 kilo aardbeien, gespoeld onder de koude kraan en uitgelekt

Voor circa 2,5 deciliter karamelsaus:

120 gram kristalsuiker

4 eetlepels water

1,25 deciliter slagroom

15 gram boter

Meng voor de saus de suiker en het water in een glazen maatbeker van 1 liter inhoud. Sluit die goed af en zet hem 4 tot 5 minuten in de magnetron op 100 procent (650 watt), of tot de stroop net goudkleurig begint te worden. Wees voorzichtig wanneer u het deksel of de plastic folie eraf haalt, want de stoom is zeer warm. Giet er geleidelijk de slagroom bij en roer er de boter door. Zet de beker onafgedekt 1 tot 1 1/2 minuut terug in de magnetron op 100 procent tot de saus diepgoud is.

    • Kim Maclean