NOC

De sportploeg voor de Olympische Spelen blijft groeien. Het Nederlands Olympisch Comité wee opnieuw 21 atleten aan voor Barcelona.

De voordracht van de Nederlandse Hippische Sportbond werd volledig overgenomen. Individueel kregen bokser Miguel Dias en kanoër Michael Reys zekerheid over de trip naar Spanje. Het NOC wees ook de 4 x 100 meter atletiekploeg, Nellie Fiere-Cooman, Jacqueline Poelman, Karin de Lange en Petra Huybrechtse, aan. De schietploeg bestaat in Barcelona uit Jolanda Swinkels en Jack van Bekhoven (beiden luchtgeweer) en kleiduivenschutter Hennie Dompeling (skeet).

De springploeg in de paardesport komt in ieder geval uit met Jos Lansink, Piet Raymakers en Jan Tops. Voor de vierde plek en reserveplaats komen nog vier ruiters in aanmerking. De dressuur-equipe wordt gevormd door Tineke Bartels-De Vries, Ellen Bontje, Anky van Grunsven en Annemarie Sanders-Keijzer. Voor de military wordt een keuze gemaakt uit Mandy Stibbe, Eddy Stibbe, Martin Lips, Fiona van Tuyll en Anchela Rohof.