Delta Lloyd neemt Bank Cantrade over

Delta Lloyd, onderdeel van de Britse verzekeraar Commercial Union en op drie na de grootste verzekeringsmaatschappij in Nederland, heeft overeenstemming bereikt over de overname van Bank Cantrade.

Een intentieverklaring is ondertekend, zo laat de directie weten. Vorige week werd gemeld dat Delta Lloyd met de Zwitserse Cantrade Banking Group (onderdeel van Union Bank of Switzerland) in onderhandeling was over de verwerving van de te Amsterdam gevestigde Bank Cantrade. Delta Lloyd wil de overnamesom niet noemen maar wil wel kwijt dat die “onder de intrinsieke waarde van 50 miljoen gulden” ligt. Voor Delta Lloyd is dit een strategische overname waarmee het een lopend bankbedrijf (met 55 medewerkers) in handen krijgt.

Delta Lloyd is nu in staat zijn verzekeringsprodukten te koppelen aan bancaire spaar- en beleggingsmogelijkheden.