Deelneming Reesink in fabrikant gereedschap

ROTTERDAM, 12 JUNI. De technische groothandel Reesink zal voor de helft eigenaar worden van gereedschapsfabrikant AGZ Tools uit Roden. De directies van beide ondernemingen verwachten op korte termijn tot een definitieve overeenkomst te komen.

Dit is vandaag door de directies van Reesink en AGZ Tools bekend gemaakt. Vanmorgen werd de handel in certificaten op aandelen Reesink stil gelegd. De koers van de aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde onderneming uit Zutphen sloot gisteren op 74,30 gulden. In april van dit jaar behaalde de koers een hoogste jaarkoers van 77,50 gulden.

De activiteiten van AGZ Tools sluiten aan bij die van Reesink Technische handel, een werkmaatschappij van Reesink. AGZ Tools bestaat uit Agenturen en Groothandel Zijp en Intertool. AGZ levert hand- en elektrische gereedschappen en is specialist in tuingereedschap. Intertool is actief in de import van Doe-Het-Zelf en tuingereedschap.

Volgens de directies zijn beide partijen tot elkaar gekomen door de snelle ontwikkelingen in de internationale Doe-Het-Zelf-markt. Daarnaast was de veranderende rol van de importeurs en distribuerende groothandels een aanleiding voor samenwerking.