Bezoek Venetiaan aan Nederland is nog onzeker

DEN HAAG, 12 JUNI. Het bezoek van de Surinaamse president R. Venetiaan aan Nederland gaat niet door als de besprekingen die nu worden gevoerd over het Raamverdrag tussen beide landen geen succes hebben.

Dat hebben leden van de Surinaamse commissie die het bezoek van Venetiaan moet voorbereiden vandaag gezegd op de Surinaamse ambassade in Den Haag. De besprekingen tussen Nederlandse en Surinaamse delegaties over het tijdens Venetiaans bezoek te sluiten Raamverdrag, die deze week begonnen, verlopen volgens de Surinaamse delegatieleider A. Jessurun moeizaam. Daarbij gaat het vooral om de economische paragraaf van het verdrag. Suriname wil garanties dat de sociale gevolgen van de economische sanering die het land moet doorvoeren worden opgevangen, om onrust onder de bevolking te voorkomen. Venetiaan, die dinsdag voor een driedaags officieel bezoek in ons land aankomt, moet het Raamverdrag volgens het programma op 18 juni ondertekenen.