Rodamco beloont belegger met belastingvrij dividend

ROTTERDAM, 11 JUNI. Het onroerend-goedfonds van de Robeco Groep, Rodamco, gaat trouwe beleggers belonen met een belastingvrij dividend. Normaal moet een beleggingsfonds van de fiscus de winst contant uitkeren. Omdat het fonds door de afwaarderingen geen winst gemaakt heeft, wil Rodamco beleggers een belastingvrije meevaller schenken. Zij krijgen dan een uitkering van zeven procent in aandelen ten laste van de agioreserve.

De aandeelhouders kunnen ook net als vorig jaar een dividend van 3,40 gulden in contanten krijgen. Door wel dividend uit te keren terwijl er geen winst geboekt is teert Rodamco verder in op het eigen vermogen.

De beleggers reageerden vanochtend op de beurs enthousiast op de geste van Rodamco. De koers steeg met 1,40 gulden tot 49,80 gulden.

“We doen dat omdat we vinden dat we een goed commercieel resultaat hebben behaald”, aldus dr J. Kremers vice-voorzitter van Robeco en verantwoordelijk voor Rodamco.

Rodamco heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar geen verbetering van de resultaten geboekt, zo heeft het fonds gisteren bekendgemaakt.

Opnieuw heeft Rodamco fors moeten afwaarderen op panden, vooral in het Verenigd Koninkrijk. In 1990 schreef het fonds in Engeland 23 procent af, vorig jaar 19 procent en in het eerste kwartaal 5,5 procent.