Pand Islamitische Omroep bezet

HILVERSUM, 11 JUNI. Personeelsleden van de Islamitische Omroep Stichting (IOS) hebben gisteren enige tijd het eigen pand in Hilversum bezet gehouden.

De medewerkers eisen, met steun van de Dienstenbond CNV, de komst van een sterk management. De actie wordt gesteund door twaalf van de achttien medewerkers. De IOS kampt al enige jaren met ernstige bestuurlijke- en managementproblemen. Vier maanden geleden werden bestuurswijzigingen doorgevoerd. Die brachten volgens de Dienstenbond CNV geen verbetering. Volgens een woordvoerster van het bestuur is vorige maand gekozen voor de aanstelling van een directeur en de komst van twee eindredacteuren. Volgens de Dienstenbond CNV heeft de voorzitter van IOS verklaard dat over de samenstelling van de directie nog geen overeenstemming mogelijk is tussen de vertegenwoordigers van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse afkomst.