Oranje-Nassau Energie Participatie zette groei voort

Oranje-Nassau Energie Participatie Maatschappij (ONEPM), waarvan Oranje-Nassau Groep, ABN Amro, Nationale-Nederlanden (onderdeel van ING) en Delta Lloyd (onderdeel van de Britse verzekeringsmaatschappij Commercial Union) de grootste aandeelhouders zijn, heeft in het afgelopen boekjaar 1991 een van 12,9 tot 14 miljoen gulden oplopende winst laten zien.

De kasstroom (winst vóór afschrijvingen) steeg van 29,1 tot 41,4 miljoen gulden. Vorig jaar werd het belang in het Spaanse Casablanca-olieveld uitgebreid van 10,5 tot 21,3 procent. In een der blokken werd met succes een olieput aangeboord. ONEPM werkt in de ontwikkeling van de gasvelden samen met anderen. Daarmee is een totale investering gemoeid van ruim 1 miljard gulden. In het lopende jaar zal volgens de directie de winst in sterke mate afhangen van de ontwikkeling van de olieprijs in guldens en van eventuele verdere acquisities.