Nieuwe premier van Haïti krijgt steun

PORT-AU-PRINCE, 11 JUNI. Het Haïtiaanse lagerhuis heeft gisteren de benoeming goedgekeurd van de 60-jarige conservatieve econoom Marc Bazin als nieuwe premier van het Caraïbische land.

De aanhangers van de democratisch gekozen president Jean-Bertrand Aristide hebben de stemming geboycot. Bazin heeft in 1990 de presidentsverkiezingen verloren tegen de populaire priester Aristide. Bazin wordt gesteund door het leger dat Aristide in september 1990 heeft verdreven. Bazin is in 1982 korte tijd minister van financiën geweest in de regering van dictator Jean-Claude Duvalier, maar werd al snel ontslagen wegens een anti-corruptie-campagne. De Organisatie van Amerikaanse Staten wil een handelsembargo tegen Haïti handhaven totdat de democratie is hersteld. (AFP, Reuter)