"Live-magazine'

Overmorgen wordt een ongebruikelijk tijdschrift ten doop gehouden: dan verschijnt het nulnummer van een "live-magazine', opgezet door het Amsterdamse cultureel-politieke centrum De Balie.

Het centrum speelde al lang met de gedachte om eens in de drie maanden verslag te doen van “de stand van zaken op cultureel en politiek gebied in Amsterdam”. Omdat er volgens de Balie-medewerkers al zovéél bedrukt papier verschijnt, besloten ze tot een "levend tijdschrift': het gebouw aan het Kleine-Gartmanplantsoen wordt zaterdag zélf het tijdschrift. De gevel is de cover, de zaal wordt het hoofdartikel, rubrieken zijn te vinden in de verschillende kamers en de hal is de service-pagina. De hele avond vinden er in het gebouw gesprekken, polemieken, "monologues intérieurs', interviews en "geënsceneerde situaties' plaats. De contactadvertenties, een inhoudsopgave en de culturele agenda ontbreken niet. Het nulnummer kost ƒ 12,50.