Guerrillaleider in Peru gearresteerd

LIMA, 11 JUNI. De Peruaanse politie heeft gisteren een vooraanstaande guerrillaleider die een dag tevoren was gearresteerd, voorgeleid aan de internationale pers.

Met de woorden “Fujimori, dictator! Het volk zal winnen!”, trad Victor Polay Campos, leider van de pro-Cubaanse Revolutionaire Tupac Amaru Beweging (MRTA), naast het maoïstische Lichtend Pad een van de twee guerrillabewegingen die vechten tegen het bewind van president Fujimori, voor het voetlicht. Sinds de buiten-werking-stelling van de grondwet op 5 april zijn ten minste twintig mensen bij terreuraanslagen om het leven gekomen. Fujimori heeft deze week een aantal nieuwe anti-terreur-maatregelen aangekondigd, waaronder een nachtelijk rijverbod voor auto's. Minister van binnenlandse zaken, generaal Juan Briones, heeft de resterende MRTA-guerrillastrijders gisteravond een amnestie aangeboden, mits zij zich binnen twee weken overgeven. (AFP, Reuter)