Actie behoud jazz-podium in Utrecht

UTRECHT, 11 JUNI. De Stichting Jazz in Utrecht (SJU) heeft 2.500 handtekeningen van nationale en internationale jazzmusici en jazz-liefhebbers verzameld voor het behoud van een jazz-podium in Utrecht. De handtekeningen zullen vandaag aan de Utrechtse gemeenteraad worden overhandigd.

De jazzclub van de SJU is nu nog gevestigd in een parkeergarage in de Utrechtse binnenstad. Het huurcontract loopt echter af op 1 juli en een verlenging van het contract zit er niet in. Zolang er geen geschikte alternatieve ruimte voorhanden is, raakt Utrecht zijn jazz-podium kwijt.

De SJU heeft zijn hoop nu gevestigd op de gemeenteraad. Die moet er bij het college van b en w op aandringen om zich meer in te zetten voor de jazz in Utrecht. Volgens de SJU heeft de gemeente toegezegd dat ze verantwoordelijk is voor alternatieve ruimte.

De SJU vindt dat ze met het BIM-huis in Amsterdam en Thelonious in Rotterdam één van de beste jazz-podia in Nederland huisvest. Er worden niet alleen concerten gegeven, maar ook regelmatig sessies, workshops en repetities georganiseerd. De stichting bestaat bijna tien jaar.