Omzet Alfa-Laval Nederland vorig jaar 8 pct gestegen

De omzet van het industriële concern Alfa-Laval Nederland, dat zich bezig houdt met machinebouw voor de agrarische en de voedingsindustrie, is vorig jaar met acht procent gestegen van 231 miljoen tot 250 miljoen gulden.

Over de winst wil het bedrijf alleen kwijt dat die gelijke tred houdt met de ontwikkeling van de omzet. De eerste vier maanden van dit jaar waren beter dan die van het vorige jaar, maar ook hierover worden geen cijfers verstrekt.

Dit zei directeur J.Th. Bellinkx van Alfa-Laval Nederland bij de presentatie van gegevens over de Nederlandse dochter van Alfa-Laval. Door acquisities steeg het aantal personeelsleden in Nederland vorig jaar van 681 naar 751.

Alfa-Laval werd vorig jaar overgenomen door de Zweedse verpakkingsgigant Tetra Pak die in handen is van de Zweedse familie Rausing. Alfa-Laval was tot dan voor het grootste deel eigendom van de Zweedse familie Wallenberg.

Tetra Pak-Alfa Laval behaalde vorig jaar een omzet van in totaal 45 miljard Zweedse kronen (15 miljard gulden) en telt 35.000 werknemers in meer dan vijftig landen, waarvan 20.000 buiten Zweden. De belangrijkste vestigingen van Alfa-Laval in Nederland zijn het distributiecentrum in Maarssen, Alfa-Laval Industrie in diezelfde plaats en Koppens Machinefabriek in Bakel.