NRG-debâcle treft ook N en ZH Lloyd

Ook de schadeverzekeringsmaatschappij De Noord- en Zuid-Hollandsche Lloyd uit Amsterdam is getroffen door de problemen van de Nederlandse Reassurantie Groep (NRG) bij de overneming van de Britse herverzekeraar Victory Reinsurance, in juni 1990 gekocht van Legal & General voor 405 miljoen gulden.

Lloyd nam in NRG deel en werd geconfronteerd met omvangrijke aanpassingen in de schadereserves van Victory.

De meerderheidsaandeelhouder van NRG (51 procent was in handen van het ING-concern) bracht een bod op NRG uit om zodoende de eigen investering en het bedrijf van de ondergang te redden. Verkoop van de aandelen leverde Lloyd een verlies op ten laste van de resutatenrekening van 184.000 gulden, zo blijkt uit het jaarverslag.

Vorige week maakte ING bekend dat het een procedure aanspant tegen onder meer de Britse accountant Ernst & Young en tegen twee adviseurs die bij de overname van Victory waren betrokken.

De Noord- en Zuid-Hollandsche Lloyd bleef het afgelopen jaar gespaard voor stormschaden die het resultaat van 1990 zo sterk hebben beïnvloed. De maatschappij kwam in 1991 op een winst van 251.000 gulden tegen 244.000 gulden in 1990.

In zijn prognose voor 1992 gaat de directie uit van een enigszins lager premie-inkomen, maar van een lichte resultaatverbetering.