WITLOF IN KERRIE-ROOMSAUS

Een westerse groente in een oosterse saus. De geglaceerde stukjes lof laten hun bitterheid prachtig versmelten met wat niet meer dan een vermoeden van kerrie mag zijn. Wie zei ook weer dat "East is East and West is West and never the twain shall meet'?

Voor 4 personen

750 gram witlof, buitenste bladen verwijderd en de hartjes uitgeboord

30 gram boter

1,25 deciliter kippebouillon

zout en versgemalen peper

snuf kerriepoeder of naar smaak

1 eetlepel maïzena

3 eetlepels slagroom

Blancheer de witlof een paar minuten in kokend water of zet ze circa 4 minuten in wat water in de magnetron op 100% (650 Watt). Snijd de stronkjes in stukken. Verhit de boter in een zware pan en roerbak hierin de witlof in circa 5 minuten halfgaar. Voeg dan de kippebouillon, wat zout, peper en kerriepoeder toe en laat alles zo'n 10 minuten zachtjes stoven, of tot de witlof bijtgaar is. Maak een papje met de maïzena en slagroom en roer dit voorzichtig door de kippebouillon tot de saus gebonden is.

    • Kim Maclean