Rob Birza wint Triple P-Prize op KunstRai

AMSTERDAM, 9 JUNI. De beeldend kunstenaar Rob Birza heeft op de KunstRai de Triple P-Prize (25.000 gulden) gewonnen.

Volgens de jury, onder voorzitterschap van F. Wagemans, is gekozen voor een kunstenaar die "hem toegedichte virtuositeit afbreekt en opnieuw zelf voorwaarden dicteert, die de schilderkunst als overzichtelijk onderdeel van het burgerlijk verkeer nietig verklaart'.

De KunstRai die van 3 tot en met 8 juni gehouden werd trok ruim 1600 bezoekers.

In totaal verkochten de tachtig deelnemende galeries voor ongeveer 2,4 miljoen gulden aan kunst. De gemiddelde omzet per galerie verschilde weinig met die van vorig jaar, aldus de Rai. De organisatoren noemen het opvallend dat de verkoop stabiel bleef ondanks het feit dat de kunstmarkt in een recessie verkeert.