Inkoop aandelen General Dynamics

Het Amerikaanse defensieconcern General Dynamics heeft verkondigd maximaal 13 miljoen aandelen terug te willen kopen van zijn aandeelhouders en deze stukken in te trekken. Hierdoor zal de waarde van een aandeel hoger worden omdat er na de inkoop minder stukken zullen uitstaan. Aandeelhouders kunnen hun stukken aanbieden tegen een prijs die tussen de 65,375 en 75 dollar ligt. General Dynamics zal na sluiting van het bod de laagste prijs bepalen waartegen zal worden gekocht. Alle stukken wisselen tegen dezelfde prijs van eigenaar. Aandeelhouders die het laagste hebben ingeschreven kunnen de meeste aandelen verkopen.

Het concern gaat over tot de inkoop van eigen aandelen omdat het bedrijf veel geld in kas heeft. De inkoop kan het bedrijf maximaal 975 miljoen dollar kosten (bijna 1,8 miljard gulden). Volgens topman William A. Anders gaan de kasmiddelen van General Dynamics de behoeften ver te boven. Op Wall Street schoot het aandeel gisteren met 5⅝ omhoog tot 71 dollar. Begin 1991 stond die nog op 20 dollar. Sindsdien zijn de stukken vrijwel onafgebroken, nu reeds met 255 procent, gestegen.