Swarttouw oneens met beleid Fokker

ROTTERDAM, 6 JUNI. F. Swarttouw, commissaris en voormalig topman van vliegtuigfabrikant Fokker, verzet zich tegen een overneming van Fokker door Deutsche Aerospace (Dasa). In een brief aan bestuursvoorzitter E.J. Nederkoorn en aan minister Andriessen van economische zaken zou hij hebben laten weten af te treden als commissaris als Fokker aan het Duitse bedrijf wordt verkocht.

Dit meldt de Volkskrant vanmorgen. Swarttouw was vannacht niet voor commentaar bereikbaar. Nederkoorn wilde niet op het bericht ingaan. Een woordvoerder van Economische Zaken zei niet op de hoogte te zijn. Swarttouw zou het bestuur van Fokker verwijten dat het geen alternatieven heeft gezocht voor de transactie met Dasa. Volgens hem zou Fokker ook met andere bedrijven kunnen gaan samenwerken.