Kassa's blijven dicht voor Den Haag-Eagles

DEN HAAG, 6 JUNI. De gemeente Den Haag heeft besloten komende maandag niet meer dan 3500 toeschouwers toe te laten bij de wedstrijd om een plaats in de eredivisie tussen FC Den Haag en Go Ahead Eagles. Daarmee hoopt burgemeester Havermans tegemoet te komen aan de eis van de KNVB om conform de reglementen tien procent van de capaciteit van het stadion beschikbaar te stellen voor supporters van de bezoekende club.

Havermans had aanvankelijk beslist dat slechts 400 fans van Go Ahead Eagles het duel mochten bekijken. Daar namen de club uit Deventer en de KNVB geen genoegen mee. Den Haag werd bevolen plaats te maken voor 1500 supporters van de Eagles. Desnoods, schreef de KNVB gisteren in een fax aan de burgemeester, moet de wedstrijd zonder publiek of maar helemaal niet worden gespeeld.

Om aan de eis van de KNVB te ontkomen kwam Havermans afgelopen nacht na overleg met vertegenwoordigers van de Haagse politie en FC Den Haag tot een slimme oplossing. Hij besloot om niet meer dan de nu al verkochte 3000 kaarten aan de man te brengen. De kassa's in het Zuiderpark blijven vandaag en morgen dicht. Op deze wijze hoeven er, aldus een woordvoerder van de politie, maar 300 Eagles-supporters worden toegelaten, tien procent van de 3000 Haagse aanhangers.

Vandaag moet worden bekeken of de KNVB en Go Ahead Eagles genoegen nemen met deze constructie.