Grote drukte op snelwegen

DRIEBERGEN, 6 JUNI. De snelwegen waren gistermiddag in verband met het lange Pinksterweekeinde overvol. De Algemene Verkeersdienst (AVD) in Driebergen telde om vijf uur files met een totale lengte van 120 kilometer.

Een woordvoerster van de AVD meldde dat de drukte reeds om twee uur 's middags was begonnen. Van de grensovergangen was het vooral bij Oldenzaal erg druk door het binnenkomende toeristische verkeer uit Duitsland. De snelweg A2 (Amsterdam-Utrecht-Maastricht) telde files op het hele traject, vooral bij Zaltbommel. Andere knelpunten waren de snelwegen A16 (Rotterdam-Breda) en A28 (Utrecht-Amersfoort), de wegen in Brabant richting Zeeland, de Zeelandroute en de wegen richting kust.

De ANWB en de AVD verwachten dat in het Pinksterweekeinde ongeveer 900.000 Nederlanders op pad gaan en een even groot aantal buitenlanders Nederland bezoekt.