Foto: AMSTERDAM - De expositie "De Grote Utopie' ...

Foto: AMSTERDAM - De expositie "De Grote Utopie' in het Stedelijk Museum in Amsterdam trok gisteren, op de eerste dag dat zij voor het publiek geopend was al rijen bezoekers.

In 25 zalen biedt de tentoonstelling een overzicht van de Russische avant-garde kunst tussen 1915, het jaar waarin Malevitsj zijn eerste suprematistische werken toonde en 1932, toen Stalin onafhankelijke kunstenaarsverenigingen verbood. Uit Duitse, Amerikaanse en Sovjes-collecties zijn duizenden werken bijeengebracht van onder anderen Chagall, Gabo, Kandinsky, El Lissitzky, Malevitsj, Melnikov en Rodtsjenko. De expositie is overgenomen van dde Schirn Kunsthalle in Frankfurt en duurt tot en met 23 aug. De tentoonstelling is geopend van ma t/m zo (ook Tweede Pinksterdag) van 11-17u. (Foto NRC Handelsblad/ Vincent Mentzel)