Cary Markerink (1951) is nu een jaar lang ...

Cary Markerink (1951) is nu een jaar lang landschapsfotograaf. Vorig jaar ontving hij voor zijn werk de Maria Austria-prijs. Samen met fotograaf Theo Baart publiceerde hij twee boeken over Nederlandse architectuur: Wonen in na-oorlogse wijken en Nagele.

Acht honden streden gisteren om het Nederlands kampioenschap van de Nederlandse Bond voor de Diensthond. Alle deelenemers waren 'praktijkhonden', honden in dagelijkse overheidsdienst. Onderdelen van de wedstrijd waren onder andere voedselweigeren, bijtoefeningen en persoonrevieren (opsporen en aanblaffen van verstopt persoon). Orpho, in dienst bij de Luchtmacht, wist uiteindelijk de veertigste editie van dit kampioenschap te winnen. Zijn baas, J. van Loon, werd daarmee voor de tweede keer in drie jaar kampioen.