Overloper VS op Russische televisie

MOSKOU, 5 JUNI. De Russische televisie heeft gisteren beelden vertoond van een Amerikaanse overloper, die dertig jaar geleden zijn toevlucht zocht in de Sovjet-ambassade in Praag en die al sinds 1971 in psychiatrische ziekenhuizen heeft gezeten.

De man werd geïdentificeerd als Victor Norris Hamilton. Hij verblijft nu onder de naam Konstantinov in Psychiatrisch Ziekenhuis nummer 5 in de buurt van Moskou, waar vroeger onder anderen dissidenten werden vastgehouden. Hamilton spreekt volgens de televisie nog altijd geen Russisch. Volgens de directeur van het ziekenhuis is Hamilton schizofreen; hij zou denken dat hij in voortdurend contact staat met het Amerikaanse ministerie van binnenlandse zaken. Hamilton werkte voor zijn overlopen bij de Amerikaanse veiligheidsdienst; hij werd daar geestesziek bevonden en ontslagen, waarna hij naar de Sovjet-ambassade vluchtte. (AP)