Het lezen van een journalistiek verslag van ...

Het lezen van een journalistiek verslag van bekende feiten doet dikwijls vragen rijzen omtrent de juistheid van andere journalistieke berichten.

B.G. Zadelhoff, Universiteit van Amsterdam

Verstrekkingen van Drions "zelfmoordpil' aan ouderen is dodelijk voor de hele samenleving. Vitaal is daarentegen: a) stimulering van de zorg voor en vriendschap met ouderen; b) gunning aan ouderen van vrij opiumgebruik en opiumdistributie.

G.P.M.A. Hardy, Universiteit van Amsterdam

Zodra psychologie over mensen gaat wordt zij ineens een stuk moeilijker.

Annerieke Oosterwegel, Universiteit van Amsterdam

Het onvermogen van het Nederlandse kaasschaaf-bezuinigen en compromis-denken om slecht functionerende diensten en werknemers te corrigeren of weg te halen, berokkent veel schade, die groter is dan de uitbetaalde salarissen.

Peter Martens, Technische Universiteit Delft

Het feit dat kinderopvang doorgaans slechts mogelijk is voor vrouwelijke werknemers, is een negatief aspect van positieve discriminatie.

Bastiaan Kastelein, Technische Universiteit Delft

In het zogenaamde "formatiebudgetsysteem' zou er een situatie kunnen ontstaan waarin scholen salarisdifferentiatie toepassen, daarbij meer lettend op vraag en aanbod dan op kwaliteit van leerkrachten.

Frank W.J. Hekking, Technische Universiteit Delft

De term malt bier, die door twee grote Nederlandse biermerken wordt gebruikt voor hun alcoholvrij bier, is een pleonasme en geeft geen produktinformatie.

Pieter L. Vermeer, Technische Universiteit Delft

De toekomstige stedelijke ontwikkeling wordt wellicht vorm- en kleurrijker maar niet noodzakelijker rooskleuriger.

E.D. Huisbergen, Technische Universiteit Delft