Foto: AMSTERDAM - "De ogen van de vakbeweging' ...

Foto: AMSTERDAM - "De ogen van de vakbeweging' heet het gisteren verschenen boek waarin werk uit de jaren '80 van 19 fotojournalisten is samengebracht.

De (zwart-wit) foto's, gemaakt in opdracht van vakbondsbladen, vormen een bonte verzameling van wat de vakbeweging zoal beroerde, van stakingen tot de opkomst van computers, van massa-ontslagen tot acties tegen kernwapens en kernenergie. Daaronder ook bijgaande "klassieker' van Han Singels, gemaakt in december 1981 in een hal van de Amsterdamse Droogdokmaatschappij ADM waar werknemers en familie protesteerden tegen de aangekondigde sluiting van de scheepswerf. Bij de opening van de gelijknamige fototentoonstelling in het Vakbondsmuseum in Amsterdam zei FNV-voorzitter J. Stekelenburg gisteren dat de bij de vakcentrale aangesloten bonden nu mjeer leden hebben dan ooit tevoren. De FNV-bonden telden in mei 1.082.645 leden, 1.200 meer dan het oude record van 1979. (Foto Han Singels)