Egypte waarschuwt Israel voor oorlog

TEL AVIV, 5 JUNI. De Egyptische president Hosni Mubarak heeft Israel gisteren voor het uitbreken van een nieuwe oorlog in het Midden-Oosten gewaarschuwd indien de Israelische aanvallen in Libanon doorgaan.

Het blad Haarets meldt vandaag dat de Egyptische waarschuwing is vervat in een boodschap die Mubarak naar eerste minister Yitzhak Shamir stuurde. Voor dit bericht haalt Haarets politieke kringen in Kairo aan. Eergisteren voerde de Egyptische leider in Syrië overleg met president Hafez Assad, onder meer over de situatie in Libanon. De Syrische president heeft Shamir er deze week in een vraaggesprek met de BBC-televisie van beschuldigd in verband met de Israelische verkiezingen, 23 juni, op een oorlog aan te sturen. Volgens een in Tel Aviv uitgegeven legercommuniqué hebben Israelische vliegtuigen vanmorgen posities van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina - Algemeen commando van Ahmed Jibril aangevallen. De aanval had plaats in Ain-Al-Hilweh, een Palestijns vluchtelingenkamp 40 kilometer ten zuiden van Beirut.