Delta Lloyd onderhandelt over aankoop Cantrade

De verzekeraar Delta Lloyd wil de kleine Amsterdamse Bank Cantrade overnemen van de Zwitserse financiële groep Cantrade in Zürich.

Volgens een woordvoerder van Delta Lloyd zullen de onderhandelingen niet lang meer duren. Delta Lloyd is eigendom is van de Britse Commercial Union. Directeur C. Prins van Cantrade bevestigt dat er gesprekken zijn geweest. Bestuursvoorzitter R.J.J.M. van Zinnicq Bergmann van Cantrade is afgetreden is in verband met “een verschil van inzicht omtrent het te voeren beleid”. Hij stapte nog maar anderhalf jaar geleden vanuit de ABN Bank naar die functie.

Bank Cantrade is al enige tijd op zoek naar een partner. Vorig jaar wilden de verzekeraar Stad Rotterdam en Cantrade een samenwerking aangaan met als doel de activiteiten te verbreden. Stad Rotterdam wilde de beleggingsfondsen van Cantrade, Esmeralda en het Jade Fonds, via zijn tussenpersonen gaan verkopen. Maar die voelden daar weinig voor en de plannen werden in november afgeblazen.

De moeder, Cantrade Banking Group in Zürich - voor negentig procent eigendom van de Union Bank of Switzerland - is ontevreden over de resultaten en wil wel afscheid nemen van Cantrade.