Britse stadions

De Britse regering overweegt terug te komen op het besluit dat voetbalstadions vanaf 1994 geen staanplaatsen meer mogen hebben.

De maatregel betreft enkel de derde en vierde divisieclubs. In 1989, na de tragedie op Hillsborough in Sheffield waarbij 95 doden vielen, besloot de regering dat ter verhoging van de veiligheid alle stadions in het nationale profvoetbal enkel zitplaatsen mochten hebben. De overheid wil daarvan af omdat veel clubs wegens de aanpassingen in financiële problemen dreigen te komen. Een regeringswoordvoerder wees er op dat kleinschaliger veiligheidsmaatregelen en een vermindering van het supportersgeweld herziening van de maatregel mogelijk maken. De plannen van de regering hebben tot veel protesten geleid bij nabestaanden van slachtoffers van de ramp op Hillsborough, die vrezen voor nieuwe ongelukken.