Vonhoff klaagt en krijgt minuut

Het AVRO-radioprogramma Sugar in the morning heeft er een gastspreker bij: de Groningse commissaris van de koningin H. Vonhoff. Iedere dinsdagmorgen krijgt Vonhoff op Radio 2 ruim een minuut spreektijd om de laatste nieutjes uit Groningen wereldkundig maken.

Vonhoff kreeg de aanbieding van de AVRO na zijn aanvaring met het NOS-journaal, afgelopen vrijdag. Verbolgen belde Vonhoff de hoofdredacteur van het NOS-journaal, G. van der Wulp, met de vraag waarom het journaal geen aandacht besteedde aan de die dag in Groningen te openen Nationale Open Dag Waterrecratie en verzocht hem dit alsnog te doen. Maar Van der Wulp was niet van zins een cameraploeg te sturen.

De AVRO bleek wèl gevoelig voor de klacht van de commissaris van de koningin dat er te weinig aandacht aan zijn provincie wordt besteed en nodigde hem spontaan uit als gastspreker. Volgens een medewerkster van Vonhoff vindt de commissaris de uitnodiging “zeer positief”. (BD)

    • Birgit Donker
    • Zeger Luyendijk. van Tom Rooduijn