Tien geboden voor milieu

RIO DE JANEIRO, 4 JUNI. “Lang, lang geleden ontvingen wij, de joodse natie, de Tien Geboden die de betrekkingen tussen mensen onderling en tussen de mens en zijn Schepper bepalen”, zei Uri Marinov, de directeur-generaal van het Israelische ministerie van milieu, gisteren op de Wereldmilieutop.

“Vandaag willen we graag een aantal beginselen - tien geboden - voorstellen dat de verhouding van de mens met het milieu moet regelen.”

Dit zijn de tien "groene geboden' die Israel aanbiedt aan de wereld: 1. Wij moeten het milieu respecteren. 2. Wij moeten ons gedrag veranderen, als individuen en als naties, om de aarde in al haar glorie te behouden. 3. Wij moeten milieu-overwegingen bij al onze beslissingen betrekken. 4. Wij moeten het milieu verbeteren. 5. Wij moeten de hulpbronnen bewaren die ons milieu verfraaien. 6. Wij moeten ons gaan richten op de zich vernieuwende grondstoffen die de goedheid van de Schepper heeft geschonken. 7. Wij mogen niet vervuilen noch verspillen noch vernietigen. 8. Wij moeten het milieu, de natuurwonder en de schadelijke processen bestuderen. 9. Wij moeten dienst nemen in het leger der natuur. 10. Wij mogen nooit vergeten dat de mensheid een onafscheidelijk deel van de schepping is. (Reuter)