Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van de ...

Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van de Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architekten BNA trekt dit voorjaar de "Architectuurestafette' door Nederland.

Tot en met 28 juni zijn er iedere zondag twee etappes te volgen: een noordelijke en een zuidelijke route. De meeste gebouwen zijn op de bewuste zondagen opengesteld voor publiek, architecten geven rondleidingen en er zijn tentoonstellingen en manifestaties. De gebouwen waarlangs de routes leiden, beelden in hun samenhang een thema uit. Zo zal de noordelijke route op zondag 7 juni in het teken staan van de geplande komst van het dorp Zeewolde in Flevoland. Zeewolde is het produkt van bestuurlijke planning op papier. Architecten, beeldende kunstenaars en bewoners zelf hebben het dorp daarna vorm gegeven. De wandeltocht begint bij het VVV-kantoor in Zeewolde. De "zuidelijke' wandel/fietsroute door Utrecht deze zondag toont kenmerkende voorbeelden van stromingen en ontwikkelingen uit de architectuurgeschiedenis. Er is o.a. aandacht voor het hoofdpostkantoor, het Rietveld-Schöderhuis, Muziekcentrum Vredenburg en het café-restaurant Wilhelminapark. De route begint bij het VVV-kantoor Utrecht. Inl Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architekten BNA, Keizersgracht 321, Amsterdam. Inl 020-5553655.