Ronde van Italië

Franco Chioccioli gaf gisteren zijn deelneming aan de wielerronde van Italië nog enige glans.

De winnaar van vorig jaar reed tot nu toe op eerbiedige afstand van leider Miguel Indurain, anoniem in het grote peloton mee. In de elfde etappe liet de 32-jarige Italiaan zijn gezicht van voren zien. Chioccioli legde 25 kilometer voor het einde van de 233 kilometer lange rit van Montepulciano naar Imola het fundament voor de beslissende ontsnapping. Gezelschap kreeg hij direct van Lietti, later van Pagnin. Het trio bouwde een voorsprong van ruim twee minuten op. De winnaar van de sprint-voor-drie moest door de finishfoto worden bepaald. De jury nam een kwartier de tijd om de millimeters verschil te onderscheiden. Pagnin won tenslotte, voor Lietti en de moegestreden Chioccioli. De derde aankomende deed de beste zaken in het algemeen klassement. Chioccioli klom naar de negende plaats, op 3 minuten en 26 seconden van leider Indurain.