Krabbe

Atlete Katrin Krabbe is ingeschreven voor de regionale wedstrijden, die zaterdag 13 juni in haar woonplaats Neubrandenburg worden gehouden.

De tweevoudige wereldkampioene op de sprint verwacht voor het eerst sinds het opheffen van haar schorsing wegens haar dopingaffaire te kunnen starten. Krabbe wacht op de beslissing van de internationale atletiekfederatie IAAF. Een arbitragecommissie van de IAAF komt deze maand in Londen bijeen om te beslissen over de deelneming van Krabbe en haar teamgenotes Silke Möller en Grit Breuer aan de Olympische Spelen in Barcelona. De commissie behandelt het besluit van de Duitse atletiekbond om de schorsing van vier jaar op te heffen. Krabbe, Möller en Breuer waren voor die termijn uitgesloten wegens vermeende malversaties bij een dopingcontrole bij een trainingsstage in Zuid-Afrika. In Neubrandenburg kan Krabbe op de 100 meter aan de limiet voldoen.