Kinderen bezorgd

RIO DE JANEIRO, 4 MEI. Een nagebouwd vikingenschip heeft een lading vol moderne zorgen naar de stad van de Wereldmilieutop gebracht.

De Gaia is in 1989 gebouwd door een Noorse stichting om de reis van Leif Erikson naar Noord-Amerika, duizend jaar geleden, te herdenken. Het schip is een jaar onderweg geweest en heeft daarbij honderd havens in twintig landen aangedaan. De bemanning heeft in elke stad brieven verzameld die kinderen over het milieu hebben geschreven.

“Mijn wens is dat de wereld er nog is wanneer ik groot ben”, schreef de Mexicaanse Lucia Lolio Cervena. De Amerikaanse jongen, Joey Ling, schreef: “Ik ben een kind en ik zal spreken. Ik ben woedend over deze vervuiling.” De brieven van de kinderen zijn overhandigd aan het Global Forum, de "alternatieve' conferentie van de milieugroepen. (AP)