G.A.I. Schuijt benoemd tot hoogleraar

Mr. G.A.I. Schuijt (52) is benoemd tot bijzonder hoogleraar pers-, omproep- en telecommunicatierecht aan de Rijksuniversiteit Leiden, een nieuwe leerstoel ingesteld door het Leids Universiteits-Fonds.

Schuijt is sinds 1987 universitair hoofddocent aan het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam. Eerder was hij onder meer docent aan de Akademie voor Journalistiek in Tilburg, directeur van het weekblad De Groene Amsterdammer en algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

In 1987 promoveerde Schuijt aan de Universiteit van Leiden op een studie getiteld "Media en Arbeidsverhoudingen in de Journalistiek'. Hierin pleitte hij voor de onafhankelijkheid van de journalist. “Een omroepjournalist die verkiest om reclame te maken in STER-spots, is niet bruikbaar als journalist”, aldus Schuijt.

Schuijt zal de leeropdracht pers-, omproep- en telecommunicatierecht in deeltijd vervullen. Hij blijft verbonden aan het Instituut voor Informatierecht.