Bezorgdheid over intrekken subsidie voor jazzmusici

DEN HAAG, 4 JUNI. Het North Sea Jazz Festival vindt het geen stijl dat minister d'Ancona van cultuur de jaarlijkse subsidie van 150.000 gulden aan dit evenement uit haar Kunstenplan heeft geschrapt. Volgens de organisatie dreigt daardoor het podium voor Nederlandse jazzmusici op het festival te verdwijnen. Het geschrapte bedrag werd meer dan tien jaar lang besteed aan “een podium, publiciteit en begeleiding voor de jonge Nederlandse musicus”.

De organisatie denkt komend festival, dat op 10, 11 en 12 juli in het Haagse Congresgebouw wordt gehouden, bijna vier miljoen aan eigen inkomsten te verwerven. De 1,5 ton lijken daarbij vergeleken weinig, maar volgens een woordvoerster van de organisatie moet het bedrag ook als een waarderingssubsidie worden gezien en mag succes niet worden gestraft.