Wel opleiding verpleging in Groningen

ROTTERDAM, 3 JUNI. Studenten verplegingswetenschappen kunnen de komende twee jaar de opleiding weer in Groningen en Utrecht volgen. Minister Ritzen (onderwijs) heeft dit aan de Tweede Kamer geschreven. Vorig jaar deelde de minister nog mee dat Groningen en Utrecht met de opleiding, die in deeltijd wordt gegeven, moesten stoppen.

Het gaat hierbij om een zogeheten doorstroomopleiding, een verkorte opleiding voor studenten die al aan een hogeschool zijn afgestudeerd. De belangstelling voor de opleiding, die in 1990 begon, was groot. Groningen en Utrecht zijn dependances van de opleiding verplegingswetenschappen die de Maastrichtse Universiteit verzorgt. De lesplaatsen zouden nodig zijn door de excentrische ligging van Maastricht. Daardoor zouden studenten uit het midden en het noorden van het land, die vaak studeren naast hun werk, de opleiding niet kunnen volgen.