SNV naar Ethiopië voor verkiezingen

DEN HAAG, 3 JUNI. De Organisatie voor ontwikkelingssamenwerking en bewustwording (SNV) stuurt op verzoek van minister Pronk (ontwikkelingssamenwerking) twaalf waarnemers naar de regionale verkiezingen in Ethiopië.

De verkiezingen worden op 21 juni gehouden. Het is voor het eerst dat de SNV voor dergelijke activiteiten wordt ingeschakeld. Het ministerie stelt een kwart miljoen gulden beschikbaar. Daaruit worden ook de kosten voor onder meer stembussen en registratiekaarten betaald. De SNV'ers die worden uitgezonden zijn geselecteerd op werkervaring in Ethiopië en inzicht in de politieke processen die zich in dat land voltrekken. Na een groot aantal jaren van militaire conflicten en militaire dictatuur, is in Ethiopië een interimregering aan de macht, die binnen drie jaar haar verantwoordelijkheden moet overdragen aan een democratisch gekozen landsbestuur.