Noordhollandsche wijst op "ongekend felle concurrentie'

De Noordhollandsche van 1816 in Oudkarspel, een onderlinge verzekeringsmaatschappij, vreest voor ongekend felle concurrentie in de schadebranche.

Hoewel het netto resultaat in 1991 na de winstval in 1990 toenam van 2,47 tot 2,81 miljoen gulden, zal de winst in 1992 wederom onder grote druk komen te staan, zo schrijft de directie in het gisteren verschenen jaarverslag. De Noordhollandsche wijt de margeverkrapping vooral aan de scherpe concurrentie en beklaagt zich over "het verdwijnen van de discipline die de verzekeringsmarkt zo lang gekenmerkt heeft'.

De onderlinge behaalde in 1990 een premie-inkomen van 63,7 miljoen gulden, een stijging met 2 procent ten opzichte van 1990. Het aan herverzekeringen betaalde bedrag steeg met ruim 1 miljoen tot 15,48 miljoen gulden. Hierdoor steeg het premie-inkomen voor eigen rekening fractioneel (met 0,5 procent) tot 48,3 miljoen.