Nissan wil auto's maken met 30 procent minder onderdelen

TOKIO, 3 JUNI. Nissan, de belangrijkste autoproducent in Japan, gaat het aantal onderdelen in zijn auto's met 30 procent verminderen om werk te besparen. Dit heeft de directie van Nissan gisteren bekendgemaakt.

Niet bekend

Voor een auto van Nissan zijn thans 60.000 onderdelen nodig. Het bedrijf produceert 48 verschillende modellen, waaronder 24 verschillende personeneauto's. Volgens een woordvoerder zal voortaan zoveel mogelijk worden geprobeerd om dezelfde onderdelen in de verschillende modellen toe te passen.

Het bedrijf laat weten dat het besluit om minder onderdelen te gebruiken geen invloed heeft op het plan om meer onderdelen in de Verenigde Staten te kopen. De Japanse regering verplichtte zich daartoe na klachten uit Amerika dat Japan te veel auto's verkoopt in de VS, maar de deur gesloten houdt voor Amerikaanse auto's. (AP)