Imago

“De parallelmarkt wordt door teveel beleggers geassocieerd met mislukte beursintroducties, grote risico's en onvolgroeide ondernemingen.” Deze woorden sprak drs. F.H.M. de Ruijter voorzitter van tapijtfabriek Van Besouw vorig jaar bij de oprichting van de Vereniging van Officiële Parallelmarkt Fondsen, de Vopaf. Initiatiefnemer en mede-bestuurder van de Vopaf, J.A. Breukhoven van Free Record Shop, was het er roerend mee eens.

Het heeft zowel het imago van de parallelmarkt als dat van de Vopaf geen goed gedaan dat juist haar bestuurders sindsdien medeverantwoordelijk zijn voor de forse koersdalingen op de markt. Van Besouw voorzag pas laat een tegenvallende markt voor tapijten, en moest een koersdaling incasseren van 66 gulden naar 49 gulden. Breukhoven verhulde nog vorige maand een dalende afzet van cd's. Dat kwam de belegger te staan op een koersval van bijna een derde, van 34 gulden naar 24 gulden. Wie beschermt de parallelmarkt tegen de Vopaf?