EDCC wil fusie met Noro-Ventures

De beleggingsmaatschappij European Development Capital Corporation (EDCC) bespreekt momenteel de mogelijkheden tot een fusie met het investeringsfonds Noro-Ventures Partners IV.

De fusie moet tot stand komen via een aandelenruil. Dat heeft EDCC vandaag bekendgemaakt.

Als onderdeel van de transactie heeft EDCC een emissie van nieuwe aandelen ten bedrage van ongeveer 15 miljoen dollar tegen een nog te bepalen uitgiftekoers op het oog. Die moet 25 miljoen dollar opleveren waarmee het eigen vermogen van EDCC wordt verdubbeld tot 50 miljoen dollar. De uit te geven aandelen voor de inbreng van de belangen van het Noro-Ventures-fonds vallen niet onder deze uitgifte.

Na de transactie zal EDCC notering aan de officiële markt van de Amsterdamse effectenbeurs aanvragen. Nu staat de beleggingsmaatschappij genoteerd op de parallelmarkt. Het ligt in de bedoeling de naam van EDCC te wijzigen.

EDCC meldt dat de transactie “geen onmiddellijk effect zal hebben op de nettovermogenswaarde per aandeel EDCC”. De laatste door EDDC bekend gemaakte intrinsieke waarde was die van 30 april met 9,85 dollar per aandeel (ongeveer 17,85 gulden). Gisteren sloot de beursnotering op 14,50 gulden. Binnenkort komt het fonds met een fusie- en emissiebericht.