Ambtenaren verhuizen naar de Docklands

LONDEN, 3 JUNI. Ongeveer tweeduizend Britse ambtenaren zullen worden overgeplaatst van het centrum van Londen naar de Docklands, het oude havengebied waar verscheidene woon- en kantorencomplex zijn gerealiseerd. Dit heeft de regering gisteren bekendgemaakt.

Een van de kantorencomplexen in de Docklands is het omstreden Canary Wharf, een project van het in financiële nood verkerende Canadese vastgoed-imperium Olympia en York en het grootste kantorencomplex in Europa. Door de problemen bij het concern is de toekomst van Canary Wharf uiterst onzeker geworden.

Minister Michael Howard (milieu) zei gisteren in het parlement dat elk complex in de Docklands, ook Canary Wharf, in aanmerking komt als vestigingsplaats. De milieu-ambtenaren moeten verhuizen omdat het ministerie in het centrum van Londen wordt gesloopt. Ook het ministerie van transport overweegt overplaatsing naar de Docklands. De plannen stuiten op fel verzet van de ambtenarenbonden die verhuizing van het centrum naar het havengebied uiterst problematisch vinden voor de ambtenaren.

De Britse oppositie verweet de regering gisteren dat zij tot overplaatsing heeft besloten in een poging Canary Wharf te redden. In een reactie zei Howard dat er “geen sprake is van akkoordjes via de achterdeur of subsidie, direct of indirect”. (AP)