Raadslid Groen Amsterdam door partij geroyeerd

AMSTERDAM, 2 JUNI. Het gemeenteraadslid M. Witte is gisteren door het bestuur van de partij Groen Amsterdam geroyeerd.

Vorige week zegde het partijbestuur het vertrouwen in Witte op, omdat haar standpunten niet "groen' genoeg zouden zijn. Van Duijn zal voorlopig als eenmansfractie in de raad verder gaan, omdat Witte geen reden ziet om op te stappen. Volgens haar staan veel leden en kiezers achter haar. Op 15 juni legt het bestuur van Groen Amsterdam zijn beslissing aan de leden voor. Volgens partijvoorzitter R. Eissens is het conflict met Witte te herleiden tot het feit dat Witte niet radicaal genoeg oppositie bedrijft. “Mevrouw Witte heeft zoiets van: "kan het niet wat rustiger en aardiger?' Witte zou door het bestuur talloze keren hierop zijn aangesproken. “Maar als je weigert je houding te veranderen dan komt er moment waarop het doek moet vallen”, aldus Eissens.