Directie VHS wil commissaris kwijt

De directie van het noodlijdende vastgoedfonds VHS heeft vanochtend verzocht president-commissaris mr R.G.F.Meier Mattern te ontslaan.

“De voortdurende aanwezigheid van Meier Mattern in de Stichting Prioriteit VHS en in de raad van commissarissen van VHS (..) is voor iedere geïnteresseerde reden geweest gesprekken rond de overleving van VHS af te haken (..) Gezien de uiterst kritieke fase waarin de vennootschap zich bevindt, dient dit probleem dat de overleving van VHS belemmert, op de kortst mogelijke tijd opgelost te worden”, zo schrijft de directie.

Meier Mattern zei vorig jaar met maatschappij R & R de meerderheid van de aandelen VHS te hebben gekocht en verkreeg daarop het commissariaat. Inmiddels wordt door de Stichting Toezicht Effectenbezit of hij wel eigenaar is. De directie heeft de voorzitter van de Stichting Prioriteit verzocht om Meier Mattern te ontslaan. Probleem is alleen dat Meier Mattern zelf voorzitter is van deze stichting en geen vergadering bijeen hoeft te roepen. De directie verwacht daarom op de aandeelhoudersvergadering op 19 juni het ontslag te kunnen effectueren.