ASM vorig jaar weer op winst

Het aan de Amerikaanse elektronische beurs Nasdaq genoteerde bedrijf ASM International in Bilthoven (fabrikant van apparatuur voor de halfgeleidersindustrie) heeft vorig jaar een winst geboekt van 8,1 miljoen gulden tegen een verlies van 29,1 miljoen gulden het jaar ervoor.

De omzet steeg met 28 procent tot 507 miljoen gulden. De winst bevat een bijzondere bate van 10,2 miljoen gulden. De orderpositie van eind 1991 bedroeg 178 miljoen gulden tegen 264 miljoen gulden eind 1990. ASM topman Del Prado rekent voor de eerste drie maanden van dit jaar op verlies. Het jaar 1992 wordt voor ASM “geen sterk jaar” maar tegen het einde van het jaar zal de situatie volgens del Prado kunnen verbeteren. “Uitgaande van onze huidige vooruitzichten wordt 1993 bijzonder gunstig.”