Arafat maakt het goed na operatie aan zijn hoofd

AMMAN, 2 JUNI. Yasser Arafat, voorzitter van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), heeft gisteren met succes een operatie ondergaan waarbij een bloedklont die zich in zijn hoofd had gevormd werd verwijderd. De PLO-leider maakt het goed en kon de intensive care-afdeling gisteravond verlaten.

Aangenomen wordt dat de bloedklont was ontstaan bij de noodlanding die Arafat op 7 april in een zware zandstorm meemaakte in de Libische woestijn. Daarbij kwamen drie mensen om het leven, maar de 62-jarige PLO-leider raakte slechts licht gewond. Wel werd hij sindsdien herhaaldelijk geplaagd door hevige hoofdpijn. Deze was vooral de afgelopen dagen ernstig toegenomen.

“Het was geen levensgevaarlijke zaak, maar we moesten hem toch met betrekkelijke spoed opereren”, aldus een arts in het ziekenhuis in de Jordaanse hoofdstad Amman. “Zijn hersens en verstandelijke vermogens, alles zal intact blijven”, zei hij verder.

Onmiddellijk na de operatie kwam de Jordaanse koning Hussein zich er in het ziekenhuis van vergewissen dat Arafat het goed maakte. Voorts kreeg hij bezoek van de Jordaanse premier. Ook de 28-jarige vrouw die Arafat enkele maanden geleden huwde, zou bij hem zijn. (AP, Reuter)