Simons over "Simons'

Staatssecretaris Simons van gezondheidszorg over zijn stelselherziening:

“Het klinkt een beetje flauw, maar het is ook wel typisch Nederlands, die neiging om bij veranderingen meteen op de problemen te wijzen.” (Het Ziekenhuis, 25 oktober 1990)

“Nee, ik heb eigenlijk op geen enkel essentieel moment het gevoel gehad dat het CDA de zaak echt zou dwarsbomen.” (NRC Handelsblad, 28 juni 1991)

“We zijn in dit land zo immobiel, zo verstrikt in gevestigde belangen. Als we de mond vol hebben over innovatie, moeten we ook niet meteen nerveus worden als er een staatssecretaris is die nu eens een paar dingen wil veranderen.” (MGZ, september 1991)

“Ik houd het er echt op dat het doorzetten van het huidige stelsel, en wat gaatjes vullen en hier en daar wat repareren, dat dat een nog grotere en zwaardere rol van de overheid betekent, zowel naar de particuliere markt, het beperken van het aanbod, invloed op de prijzen en de tarieven, enzovoort.” (in debat met VNO-voorzitter Rinnooy Kan, 3 oktober 1991)

“Mij wordt verweten dat ik te snel ben. Er gaat niks mis in dit land als je een paar jaar pas op de plaats maakt. Maar dat zeggen we steeds bij een heleboel onderwerpen. Daarom zijn we te laat naar de WAO en het milieu gaan kijken. Als je een probleem ziet aankomen, kun je beter op voorhand ingrijpen. Daar ben ik mee bezig.” (Krant op Zondag, 12 januari 1992)

    • Geert van Asbeck
    • Kees Versteegh