Meer dan miljoen toeristen geteld

ROTTERDAM, 1 JUNI. Ruim 1,1 miljoen buitenlandse toeristen hebben het lange Hemelvaartsweekeinde een bezoek gebracht aan Nederland.

Volgens het Bureau voor Toerisme is dit een record. De meeste buitenlanders kwamen uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en België. Het mooie weer heeft velen op het laatste moment doen besluiten om naar ons land te reizen. Ook ongeveer 750.000 Nederlanders hebben het afgelopen weekeinde een korte vakantie in eigen land doorgebracht. De campings waren zeer goed bezet. Het strenge beleid in Zeeland om het wildkamperen tegen te gaan, begint volgens politie en VVV vruchten af te werpen; tachtig mensen kregen een proces-verbaal. De Floriade in Zoetermeer trok 90.000 bezoekers. De terugkeer van de toeristen zorgde gisteren niet voor grote problemen op de wegen.