Foto: RHENEN - "Laat je snoek ook eens lachen.' ...

Foto: RHENEN - "Laat je snoek ook eens lachen.' Onder dat motto trok de Citroën ID/DS Club Nederland gisteren enkele honderden "strijkijzers' naar hét voorjaarsevenement in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Ze stonden in slagorde opgesteld, de limousines, ambulances, familiales en adembenemend fraaie cabriolets, gebouwd door de legendarische carrossier Henri Chapron. Dat ze het straatbeeld nog wel eens sieren is bekend, maar dat ze door nog zoveel mensen worden gekoesterd, blijft verrassend. De club telt dan ook 2.100 leden. Was het vroeger de sport om een "jonge' te pakken te krijgen - de laatste, nummer 1.330.755 liep op 24 april 1975 van de band - nu vertoont de liefhebber een zware hang naar de oer-DS. De oudste snoek ter wereld (chassisnummer 32) was in Rhenen aanwezig. (Foto NRC Handelsblad / Freddy Rikken)